Tilflytter guiden til Aalborg

Shopping steder

Aalborg midtby er fuld af en masse lækre tøjbutikker, stormagasiner og ikke mindst vores skønne center! Her er alt samlet ét sted. I Friis Shoppingcenter finder du alt lige fra skandinavisk kvindemode fra bl.a. Monki og Envii til moderigtigt herretøj fra eksempelvis Selected og Kings&Queens. Vi har også alt til studieboligen med koncepter som JYSK og H&M Home. Melder sulten sig også under din shoppetur, så har vi også delikate spisesteder. Du kan se hele butiksoversigten her.

Steder du kan mødes med studiegruppen og studere

Selvom dit uddannelsessted har gode faciliteter, så er det også rart at mødes andre steder til jeres studiegruppemøder. Skal arbejdet nydes med en kop kaffe, så anbefaler vi helt sikkert Espresso House. Kæden har intet mere end tre coffee shops herinde i centrum. Vi synes jo selvfølgelig den i vores center er den bedste. Udover Espresso House her i Friis Shoppingcenter, så har vi også vores hyggelige studielounge på 1. sal, hvor der er borde, sofa og andre bekvemligheder, så I kan arbejde i gode omgivelser. Psst.. NORMAL ligger lige ved siden af studieloungen, så I kan også nemt købe lækre snacks eller lidt energidrikke.

Hangout spots

Når vejret tillader det, så er det med at komme ud i Aalborg. Aalborg har nemlig nogle helt fantastiske hang out spots, hvor du og dine studiekammerater kan nyde det gode vejr, noget koldt at drikke og hinandens selskab. Vi er især vilde med Vestre Fjordpark, som er go-to stedet på varme dage. Der er nemlig gode muligheder for at bade i de tre bassiner, eller slikke sol. Hvis du er til saltvand, så skal du også kigge forbi Aalborg havnebad ved havnefronten. Helt belejligt kan du også hygge i Jomfru Ane Parken, som ligger lige overfor. Er du mere til ferskvand, så er Hasseris Kridtgrav som snydt ud af næsen fra et land i syden. Vær dog varsom, da vandet kan være farligt koldt under overfladen.

Vi bor dog i Danmark, så vi ved alle, at vejret ikke altid er det bedste. Aalborg har heldigvis en masse spændende steder, hvor du kan skabe nye oplevelser i tørvejr. Læs videre i artiklen, for at finde ud af flere steder.

Jomfru Ane Park
Aalborg Havnebad på havnefronten

Foto: Visit Nordjylland

Foto: Visit Nordjylland

Go-to spisesteder med dine nye studiebuddies

På CW Obels Plads i hjertet af Aalborg finder du Café Klostertorvet og Café Vi2. Spørger du en ægte Aalborggenser, så har de ikke tal på, hvor mange gange de har spist på disse caféer. Hopper du op på cyklen, eller går langs havnefronten, så ta’ et smut forbi Vestbyen, nærmere Aalborg Streetfood. Konceptet kender du fra Århus og København, så det behøver ingen forklaring, men Aalborg Streetfood er det perfekte samlingspot til de kræsne typer, da I kan få netop dét mad, som I gerne vil have. Udover det store udvalg af mad, så er der også løbende sjove arrangementer.

CW Obels plads
Aalborg Street Food

Foto: Sofie Steensen Nielsen og Patrick Bo Elkjær

Foto: Aalborg StreetFood

Cocktails eller bajer?

Vi kan ikke komme udenom, at Jomfru Ane Gade nok er Aalborgs mest kendte gade. Her finder du et hav af forskellige barer og klubber, så om du er til dans og cocktails eller øl og gamle klassikere, så finder du det helt sikkert her. Psst.. flere af Aalborgs caféer kører også happy hour. Bl.a. Café Vesterå.

Den aktive type?

Aalborgs idrætsliv bugner af forskellige foreninger, klubber og træningscentre, så du sagtens kan få pulsen op og få dyrket dine hobbies. Fitness World er jævnt fordelt udover Aalborg og du finder bl.a. deres lækre faciliteter her hos os i Friis. Derudover er der DGI Huset i Nordkraft som blandt andet huser en klatrevæg også. Eternitområdet byder også på padel lounge og Game Streetmekka Aalborg. Er du mere til holdsport, så er der fodbold-, håndbold- og roklubber, for blot at nævne nogle af de mange klubber. Desuden har mange af Aalborgs parker også fine stier til løb eller pladser med diverse stativer til udendørstræning. Mangler du nyt sportstøj eller udstyr, så kig forbi vores butik, Sport24, her står de altid klar til at guide dig.

Elsker du kunst, kreativitet og kultur?

Nyder du at fordybe dig i din kreativitet, eller elsker du at hygge med dine venner imens I skaber noget kreativt? Så anbefaler vi helt sikkert stederne Artbyme og Duersmyk. Her kan du henholdsvis male smukke mønstre på et væld af keramik, som eks. krus, tallerkener, kander og meget mere. Hos Duersmyk kan du lave de fineste smykker i hyggelige omgivelser. Elsker du kunst eller andre kulturelle tiltag, ja så anbefaler vi at tjekke Kunsten, Kunsthal NORD, Skråen, Utzon Center ud for slet ikke at nævne de små gallerier, der befinder sig i Aalborgs gader.

ArtByMe i Aalborg
DuErSmyk i Aalborg

Foto: ArtByMe

Foto: DuErSmyk

Nu er du godt klædt på! 

Vi håber du blev lidt klogere på vores skønne by, og at du nu kan foreslå eller prøve lidt forskelligt af. Psst.. Vi holder jævnligt spændende arrangementer, så følg endelig med på vores Facebook, Instagram eller Tiktok, her på hjemmesiden eller via. Vores app PLUS+, hvor der er en masse lækre tilbud og nyheder fra butikkerne. Så er du altid opdateret på vores arrangementer og de seneste trends og tendenser indenfor bolig, mode og sport.

Ellers kan vi også anbefale at følge MigogAalborg eller Aalborg:Nu, som er helt geniale, hvis man vil være opdateret på, hvad der sker i byen. 


Bliv endnu mere inspireret