Billig parkering i Aalborg

På denne side finder du svar på alle dine spørgsmål om parkering i Friis Shoppingcenter. Du kan også læse mere om generelle parkeringsforhold og -regler i Aalborg.

Leder du efter en billig parkeringsplads i Aalborg midtby, hvor du kan holde parkeret hele døgnet rundt?
Så er du altid velkommen i Friis Shoppingcenters parkeringshus i Aalborg centrum. Her får du 1 times gratis parkering om dagen og en efterfølgende lav timepris på mere end 850 p-pladser lige i hjertet af Aalborg.

 

Parkering i Friis Shoppingcenter

I Friis Shoppingcenter får du den første times parkering gratis pr. dag. Herefter er prisen 14 kroner pr. påbegyndt time. Friis har mere end 850 parkeringspladser midt i Aalborg centrum. 

Sådan fungerer parkeringssystemet

Når du kører ind og ud af vores p-kælder, aflæses din nummerplade automatisk, hvorved vi registrerer, hvor længe du har parkeret. Du skal derfor ikke foretage dig noget ved ankomst – du skal blot huske din nummerplade, som du skal bruge ved betaling.

Du skal først betale, når du forlader parkeringskælderen. Det kan du gøre i én af vores betalingsautomater, her indtaster du blot din nummerplade og så er du klar til at betale.

Betal for din parkering her

Har du glemt at betale? Eller ønsker du blot at betale efter udkørsel, kan du gøre dette op til 48 timer EFTER udkørsel.

Bemærk: Hvis beskeden "Ingen faktura fundet" kommer frem, så er der ingen parkering at betale for.

 

Betal via app

Du kan også betale via app'en EasyPark. Friis Shoppingcenter har områdekode 560.

Hent app'en her


Bemærk, at der er et transaktionsgebyr, når du benytter app'en.

Har du slået automatisk kameragenkendelse til i din EasyPark app? Så behøver du ikke at checke ud manuelt. Når du kører ud af p-kælderen, registrerer vi automatisk din nummerplade og at din parkering er afsluttet. Du kan slå denne funktion til under indstillinger i app’en. 

Vi opfordrer dog altid til, at man i sin parkeringsapp tjekker, at der er betalt for parkeringen.

 

Brug for hjælp til parkeringssystemet?

Har du spørgsmål eller oplever problemer med parkeringssystemet, er du velkommen til at kontakte SikkerParkering på tlf. +45 7226 8375 eller mail parkering@sikkerparkering.dk

 

Glemt at betale?

Har du glemt at betale? Eller ønsker du blot at betale efter udkørsel, kan du gøre dette op til 48 timer EFTER udkørsel. Det gør du ved at indtaste din nummerplade her.


Abonnementsparkering

I Friis Shoppingcenter tilbyder vi også abonnementsparkering. Opretter du dig som kontokunde, behøver du ikke at tænke på betaling. Du betaler et fast beløb pr. måned til en fordelagtig pris. Parkering i Aalborg har aldrig været lettere:

  • Døgnparkering 24/07: 1150,- inkl. moms pr. måned
  • Natparkering kl. 18-10: 350,- inkl. moms pr. måned

 

Hvis du gerne vil oprettes som fast abonnementskunde, så klik her:

Parkering - Sikkerparkering (securitas.dk)

Eller kontakt kundeservice på parkering@sikkerparkering.dk eller pr. telefon 7226 8375.

OBS! Abonnementskunder kan kun parkere på plan -4, ellers vil der blive opkrævet yderligere betaling.


Døgnåbent parkeringshus centralt i Aalborg

Parkeringshuset i Aalborg har døgnåbent, og du kan derfor også have din bil parkeret natten over. Så behøver du ikke tænke på parkering, hvad enten du skal shoppe, have en overnatning, spise en god middag eller nyde byens mange andre tilbud. Ønsker du adgang til parkeringshuset udenfor centrets åbningstid, skal du blot benytte indgangen mellem de to gangbroer på Nytorv.


Ofte stillede spørgsmål

Jeg har glemt at betale og er på vej ud af området, hvad kan jeg gøre?

Hvis du har glemt at betale og sidder i bilen på vej ud af p-kælderen, vil du flere steder mod udkørslen blive gjort opmærksom på, at du skal huske at betale. Lige inden udkørslen er der et opsamlingsområde med 3 parkeringspladser, hvor du må holde i maks. 15 min. Ca. 40 m. fra opsamlingsområdet er der en betalingsautomat, der modtager kreditkort. Parkeringspladserne i opsamlingsområdet er forbeholdt de bilister, som har glemt at betale og skal over til betalingsautomaten inden udkørsel. Parkering i opsamlingsområder længere end 15 min. kan medføre en parkeringsafgift på 750 kr. – Husk derfor at stille p-skiven

Hvad sker der, hvis jeg har forladt p-kælderen uden at betale?

Er du kommet til at køre uden at betale, kan du fortsat nå det op til 48 timer efter du har forladt p-kælderen. Ved glemt betaling har du op til 48 timer til at betale. Det gør du ved at indtaste din nummerplade her. Har du glemt alt om betalingen i centret samt de efterfølgende 48 timer, vil du modtage et gebyr på 250 kr. + den parkerede tid

Hvad sker der hvis jeg glemmer at betale, og vælger at køre ned i p-kælderen igen?

Så vil du være registeret i systemet to gange. Du kan betale for din første parkering online op til 48 timer, efter du har forladt p-kælderen. Din anden betaling foretager du blot, som du plejer – Husk: har du holdt parkeret inden for den 1 gratis time, kan du bare køre ud igen.

Hvordan kommer jeg ned i p-kælderen efter centrets lukketid?

Du har adgang til p-kælderen døgnet rundt via indgangen på Nytorv (på gadeplan mellem de to gangbroer). Her skal du indtaste din nummerplade på skærmen til højre for døren for at låse døren op. Kan du ikke huske din nummerplade, ring da på dørtelefonen under skærmen.

Hvad hvis jeg kommer til at betale for et forkert registreringsnummer?

På automaterne bliver du flere gange spurgt, om du vil betale for det valgte registreringsnummer. Kommer du alligevel til at betale for et forkert registreringsnummer, kan du ikke få pengene igen, da bilens registreringsnummer er ude af systemet. Hvis du opdager fejlen, imens du er i centret skal du huske at betale for din egen parkering. Hvis du er kørt ud af p-kælderen, har du 48 timer til at foretage din betaling online, ellers vil du få tilsendt en bøde på 250 kr. + den parkerede tid.

Hvad hvis jeg ikke kan finde mit registreringsnummer på automaten?

Hvis du ikke kan finde dit registreringsnummer på automaten ved betaling, så har kameraet muligvis ikke registreret din bil. Du skal stadig indtaste dit fulde registreringsnummer, trykke på ”Godkend” og følge instruktionen på skærmen. Nummerpladen kan muligvis ikke registreres, hvis ikke den overholder færdselsloven (hvis den er beskidt, bøjet/bulet, monteringsskruerne sidder forkert eller på anden vis er sløret). Der vil herefter ske en manuel sammenkædning af billeder og registreringsnummer.

Skal jeg checke ud på automaten, hvis jeg holder parkeret under 1 time?

I princippet nej, men vi opfordrer alligevel til det. Herved undgår du at få en bøde, hvis du alligevel overskrider den ene gratis times parkering, inden kameraet ved udkørslen registrerer din bil.

Hvad hvis jeg har betalt i automaten, men går op i centret igen?

Din parkering stopper først, når kameraet registrerer din bil ved udkørslen. Du har 30 min. til at forlade p-kælderen, herefter påbegynder betalingen igen.

Hvordan foregår parkering for CABINN gæster?

Henvend dig i receptionen hos CABINN, og de vil guide dig.

Automaten virker ikke, hvad gør jeg?

Hvis betalingsautomaten ikke virker, gå til en af de andre automater i p-kælderen. Hvis de alle er ude af drift, kontakt SikkerParkering på tlf. 7225 1797.

Er der handicapparkering i Friis?

Der er handicapparkering på plan -1, hvor der er 1 times gratis parkering og herefter koster det 14 kr. pr. påbegyndt time. Husk at gyldigt invalid-/handicapkort skal være synligt i bilens forrude.

Hvad med min motorcykel?

Du har mulighed for at parkere din motorcykel i p-kælderen. Din nummerplade registreres automatik og du skal betale for din parkering, når du forlader centret igen. Du skal dog huske at parkere i parkeringsbåsene og ikke være til gene for de øvrige bilister, da det ellers kan medføre et kontrolgebyr.

Hvor høj må bilen være?

Biler må max. være 2,4 meter høje for at komme ind i parkeringskælderen og kan kun parkere på plan -1. Du skal være opmærksom på, at max højden på plan -2,-3 og -4 kun er 2,0 meter høj. Du vil blive advaret med skiltning inden du kører ned på plan -2, hvor bilen kun må være 2,0 meter.


 

 

Parkering i Aalborg generelt

 

Der er mange steder, du kan parkere i Aalborg. Faktisk findes der mere end 4.500 parkeringspladser i private og offentlige parkeringsanlæg og -pladser tæt på midtbyen. Af disse hører over 850 til Friis’ parkeringsfaciliteter i Aalborg, som hører til blandt de mest centrale.

Til trods for at der er kommet mere end 700 nye parkeringspladser til i midtbyen siden 2009, kan det fortsat være svært at finde en ledig plads til bilen på en af de offentlige parkeringsanlæg, da behovet ofte stadig er større end udbuddet. Derfor kan det være en fordel at tage forbi Friis Shoppingcenter, hvor du får den første times parkering gratis og efterfølgende timer til en fast lav takst på 14 kroner.

Brug oversigten nedenfor og få svar på dine spørgsmål omkring parkering i Aalborg med det samme:


Kort over parkeringszone og parkeringstakster

Ønsker du et hurtigt overblik over de forskellige steder, du kan parkere i Aalborg midtby, har Aalborg Kommune heldigvis tegnet et kort, som viser dig offentlige og private parkeringsmuligheder. Her vises også parkeringstaksterne for de offentlige parkeringszoner.

 

Hvad koster det at parkere i Aalborg?

Prisen på parkering i Aalborg svinger afhængigt af placering. Ligeledes er der forskel på prisen hos private parkeringsanlæg og offentlige parkeringspladser. I udgangspunktet er prisen for parkering i Aalborg 7 kroner per time på hverdage fra 8-19 og lørdag fra 8-18.

Dertil findes nogle centrale, offentlige parkeringspladser, hvor prisen er 16 kroner i timen. Disse vises på ovenstående kort med røde felter. Her kan man kun betale for parkering på timebasis.

Parkering af el-, brint- og hybridbiler

Hvis du er den heldige ejer af en el-, brint- eller hybridbil, har du gode muligheder for parkering i Aalborg og ekstra mange fordele. Hvis du ejer en af førnævnte biltyper, kan bestille et årskort med p-licens gratis og benytte flere ladestandere kvit og frit.

Find en ledig parkeringsplads

Hvis du har brug for at parkere midt i Aalborg, er der desværre ikke garanti for at finde en ledig parkeringsplads på de offentlige anlæg. Heldigvis kan du let tjekke, hvor der er ledige parkeringspladser, førend du tager af sted.

Med app'en, Aalborg City til IOS og Android, får du et samlet overblik over ledige parkeringspladser i Aalborg, heriblandt også i Friis Shoppingcenter, så du slipper for at skulle køre hele byen rundt. Med app’en i hånden finder du let et sted at efterlade din bil.


Parkeringsmuligheder i Aalborg

Udover de tidsbegrænsede, gratis parkeringspladser i Aalborg, findes der også en lang række parkeringshuse og gader, hvor du kan stille bilen til en fast timetakst. Her finder du både parkeringshuse i centrum af Aalborg og parkeringspladser, der ligger lidt udenfor midtbyen.

Brug oversigten nedenfor og få svar på dine spørgsmål omkring parkering i Aalborg med det samme:

Parkering i Aalborg - 850 parkeringspladser i Friis Shoppingcenter

 

Friis Shoppingcenter

I Friis Shoppingcenter får du den første times parkering gratis. Herefter er prisen 14 kroner pr. påbegyndt time. Friis har mere end 850 parkeringspladser midt i Aalborg centrum. Du kan enten betale for parkering via p-automat, online eller gennem en app på mobilen.

Adresse: Nytorv 27, 9000 Aalborg

 

Q-park parkeringshus

Q-park har otte parkeringshuse fordelt ud over Aalborg. Du finder blandt andet et ved Aalborg Kulturcentrum, Kennedy Arkaden og Sundhedens hus. Priserne varierer fra parkeringshus til parkeringshus. Prisen starter ved 16 kroner og går op til 20 kroner i de af parkeringshusene, der befinder sig i centrum af Aalborg.

Adresse: Kennedy Arkaden, 9000 Aalborg

Parkering i Aalborg - Kennedy Arkaden
Parkering i Aalborg - Sauers Plads parkering

 

Sauers Plads

På Sauers plads kan du holde uden licens for 7 kroner i timen. Du kan holde gratis på Sauers plads i hverdagen mellem 19:00 – 08:00 og lørdag fra kl. 16:00 til mandag kl. 08:00. Betaling af parkeringstakst kan ske gennem parkeringsapp på telefonen.

Adresse: Sauers Plads, 9000 Aalborg 

 

 

Havnefront mellem broerne

Ved Havnefronten kan du parkere bilen for 7 kroner i timen. Betaling skal ske gennem en app på din telefon.

Adresse: Strandvejen 2A, 9000 Aalborg

Parkering i Aalborg - Havnefronten parkering
Parkering i Aalborg - Budolfi parkering

 

Budolfi Plads

Du kan parkere bilen i Budolfi Plads parkeringskælder i Aalborg midtby. Her koster det 16 kroner i timen at have sin bil parkeret. Parkeringskælderen har døgnåbent, og det koster 5 kroner at parkere i mellem klokken 20:00 – 08:00.

Adresse: Budolfi Plads, 9000 Aalborg

 

Aalborg Kongres og Kulturcenter

Omkring Aalborg Kongres og Kulturcenter kan du parkere for 7 kroner i timen. Hvis du parkerer mere end fem timer samme dag, vil resten af din parkering dog være gratis. Ved ankomst skal du huske at tilmelde dig parkering med dit betalingskort via p-automaten. Husk også altid at tjekke ud, inden du forlader parkeringsområdet.

Adresse: Europa Plads 4, 9000 Aalborg

Parkering i Aalborg - Aalborg Kongres og Kulturcenter parkering
Parkering i Aalborg - Aalborg City Campus parkering

 

Aalborg City Campus

Aalborg City Campus har mere end 370 parkeringspladser. Parkeringshuset er placeret tæt ved SOSU Nord og HF&VUC Nord og er derfor et ideelt sted at parkere bilen, hvis du går på et af disse uddannelsessteder eller arbejder i området. Prisen er 16 kroner i timen, og der er mulighed for at benytte parkeringshuset døgnet rundt.

Adresse: Kielersvej 11, 9000 Aalborg

 

Parkering ved Musikkens Hus

Der findes en række muligheder for parkering nær Musikkens Hus. De tætteste parkeringsmuligheder er Friis Shoppingcenters parkeringshus, hvor du får den første times parkering gratis, parkeringskælderen Kulturen, P-hus Havnemøllen eller P-hus Kornmøllen. Begge ligger i gåafstand til Musikkens Hus.

Adresse: Musikkens Pl. 1, 9000 Aalborg

Parkering i Aalborg - Musikkens Hus parkering

Gode tilbud i Friis

Pris:

Før:

Spar:

Pris:

Før:

Spar:

Pris:

Før:

Spar:

Pris:

Før:

Spar:

Bliv Plus Kunde