Friis10:00 - 17:00
|
Magasin10:00 - 18:00
|
  

Billig parkering i Aalborg

Leder du efter en billig parkeringsplads i Aalborg midtby, hvor du kan holde parkeret hele døgnet rundt? Så brug Friis Shoppingcenters parkeringshus i Aalborg, der rummer 850 p-pladser lige i hjertet af Aalborg.

Parkeringsskilk
 

Oversigt – find det, du søger:

 1. Parkeringspriser
 2. Hvordan virker parkeringssystemet?
 3. Sådan betaler du for parkering
 4. Døgnåbent parkeringshus
 5. Automatisk nummerpladeregistrering
 6. Gratis parkering i Aalborg
 7. Om parkering i Aalborg generelt
 8. Ofte stillede spørgsmål

 

Parkeringspriser – hvad koster det at parkere i Friis Shoppingcenter?

Der er 1 times GRATIS parkering, der fratrækkes automatisk. Herefter er prisen kun 12 kr. pr. påbegyndt time hele døgnet.

 

– Time: – Pris:
1. time 0 kr.
2. time 12 kr.
3. time 24 kr.
4. time 36 kr.
5. time 48 kr.
6. time 60 kr.

 

Hvordan virker parkeringssystemet?

Vi har udskiftet de traditionelle bomme med et kamera, der registrerer bilens nummerplade, når du kører ned i parkeringskælderen. Derfor skal du hverken trække en billet eller indføre dit kreditkort i en automat, men blot parkere bilen.

Når du ønsker at forlade p-kælderen igen, kan betalingen foregå via betalingsautomat, online eller via app’en ”APCOA FLOW”, hvor du indtaster bilens nummerplade. Herefter betales for den tid, du har holdt parkeret og på vej ud af parkeringskælderen registrerer kameraet igen bilens nummerplade og stopper parkeringen.

 


Har du brug for hjælp til parkeringssystemet?

Oplever du problemer, eller har du spørgsmål til det nye parkeringssystem, er du velkommen til at kontakte Apcoa, der vedligeholder parkeringssystemet i Friis Shoppingcenter på tlf. 45 26 76 90 eller udfylde en kontaktformular her.

Opstår der problemer med automaterne, imens du er i centret, kan du kontakte support på tlf. 45 26 76 90 eller henvende dig i centeradministrationen, som du finder på plan 2 (indgang ved siden af Poul M på plan 1).

Her kan du også få assistance til at blive oprettet som “fast bruger” i app’en, så du kan holde øje med alle dine parkeringer i Friis Shoppingcenter – se hvordan du selv opretter dig under punkt 2. Læs mere om de forskellige betalingsformer herunder.

 

Har du modtaget en faktura, som du har spørgsmål til eller ikke mener er berettiget, kan du benytte formularen her.
Du kan også klikke her hvis du vil:

• Betale din faktura
• Klage over en faktura
• Tjekke ud og betale op til 48 timer efter udkørsel
• Stille spørgsmål vedr. din p-billet eller til et beløb, som er blevet trukket på din konto

 


 

Parkering i Aalborg med flere betalingsmuligheder:

1

Betaling ved parkeringsautomat

Ved parkering i Friis Shoppingcenter kan du betale ved en af de opstillede betalingsautomater i parkeringskælderen. Du finder automater på plan -1, -2 og -3 og ved udgangen mod Nytorv mellem de to gangbroer samt ved udkørslen på -1 (du skal betale, inden du sætter dig i bilen).

På alle automaterne kan du betale med kort og MobilePay ved at indtaste bilens registreringsnummer. Du kan betale med mønter på automaterne til højre på -2 og ved udgangen til Nytorv (automaterne tager kun imod aftalte penge).

OBS! Der er ikke længere betalingsautomat ved Nyhavnsgade, og det er heller ikke længere muligt at benytte denne indgang til parkeringskælderen udenfor Friis Shoppingcenters åbningstid.

Udenfor åbningstid skal indgangen på Nytorv mellem de to gangbroer benyttes.

OBS: Er der lang kø ved automaterne kan du, når p-kælderen er forladt, betale på hjemmesiden Du har 48 timer til at betale for din parkering, EFTER du har forladt parkeringskælderen.

Manglende betaling medfører et gebyr på 300 kr. + parkeringsbeløbet.

 

2

Automatisk betaling via App eller website:

Du kan tilmelde dig automatisk betaling på 2 måder – det er nemt og smart:

 

Betaling via app:

1. Hent app’en APCOA FLOW

2. Når du har oprettet en konto, trykker du på “Mine biler” og indtaster bilens registreringsnummer og eventuelt bilens mærke under “beskrivelse”. Her har du mulighed for at tilkoble flere biler til samme bruger ved at trykke “opret bil”.

3. Nu skal du blot udfylde dine kortoplysninger, trykke godkend og herefter vil beløbet automatisk blive trukket fra din konto, hver gang du har parkeret i shoppingcentret. Så bliver det ikke lettere at parkere i Aalborg centrum.

4. Du kan få et overblik over dine parkeringer under “Afsluttede parkeringer”, hvor prisen for hver enkelt parkering også vil fremgå (1. time er naturligvis også gratis som “fast bruger”).

OBS: Man har tidligere kunnet tanke op på app’en, men dette er ændret med en opdatering i app’en 01/03-2017. Hver parkering i Friis Shoppingcenter vil fremover blive trukket på det tilknyttede kort. Dem, som har tanket op, beholder naturligvis de penge, som er indbetalt, og når pengene er brugt, så trækker app’en selv det skyldige beløb hver gang, der skal afregnes.

 

Betaling via website (her behøver du ingen app):

1. Opret dig som fast bruger via hjemmesiden.

2. Når du har oprettet en konto, trykker du på “Mine biler” og indtaster bilens registreringsnummer og eventuelt bilens mærke under “beskrivelse”. Du har mulighed for at tilkoble flere biler til samme bruger ved at trykke “opret bil”.

3. Du udfylder dine kortoplysninger, trykker godkend og beløbet vil herefter blive trukket fra din konto, hver gang du har parkeret i shoppingcentret.

4. Du kan få et overblik over dine parkeringer under “Afsluttede parkeringer”, hvor prisen for hver enkelt parkering også vil fremgå (1. time er naturligvis også gratis som “fast bruger”).

OBS: Man har tidligere kunnet tanke op, men dette er ændret pr. 01/03-2017. Hver parkering vil fremover blive trukket på det tilknyttede kort. Dem, som har tanket op, beholder naturligvis de penge, som er indbetalt og når pengene er brugt, trækkes det skyldige beløb automatisk hver gang, der skal afregnes.

Hvis du er kørt ud af p-kælderen og henter app’en eller opretter dig via hjemmesiden, så kan du ikke betale for den netop afsluttede parkering. Betalingen vil  da først være gældende fra næste gang, du parkerer i vores p-kælder.

”OBS! Hvis du har en igangværende parkering, så skal den afregnes på automaten, mens du er i p-kælderen eller på https://www.apcoaflow.dk/payparking op til 48 timer efter udkørsel. App-betalinger vil først gælde ved næste indkørsel, efter du har oprettet dig.

 

3

Abonnementsparkering

Opretter du dig som kontokunde, behøver du ikke at tænke på betaling. Du betaler et fast beløb pr. måned til en fordelagtig pris. Parkering i Aalborg har aldrig været lettere:

 • Døgnparkering 24/07: 1150,- inkl. moms pr. måned
 • Natparkering kl. 18-10: 350,- inkl. moms pr. måned

Hvis du gerne vil oprettes som fast abonnent, kontakt kundeservice på [email protected] eller pr. telefon 70 23 13 31.

OBS! Abonnementskunder kan kun parkere på plan -4, ellers vil der blive opkrævet yderligere betaling.

 


Har du glemt at betale? Eller ønsker du blot at betale efter udkørsel, kan du gøre dette op til 48 timer EFTER udkørsel. Klik på dette link: apcoaflow.dk/payparking

 


 

Døgnåbent parkeringshus centralt i Aalborg

Parkeringshuset i Aalborg har døgnåbent, og du kan derfor også have din bil parkeret natten over. Så behøver du ikke tænke på parkering, hvad enten du skal shoppe, have en overnatning, spise en god middag eller nyde byens mange andre tilbud. Ønsker du adgang til parkeringshuset udenfor centrets åbningstid, skal du blot benytte indgangen mellem de to gangbroer på Nytorv.

 

 

Parkering med automatisk nummerpladeregistrering

Aldrig har det været mere simpelt at parkere i Aalborg. Ved indkørsel til Friis Shoppingcenters parkeringspladser vil din bil blive fotograferet, hvorefter du automatisk er “tjekket ind”. Derfor behøver du ikke at tænke på billetter eller automater, når du parkerer i shoppingcentret. Du skal først betale, når du forlader parkeringshuset. Dette gøres i en af de opstillede betalingsautomater. Du kan også oprette en konto i app’en “APCOA FLOW”, så vil din parkering blot blive trukket automatisk på din konto, og du kan køre ind og ud uden at foretage dig noget.

 

Friis Shoppingcenters parkeringshus midt i Aalborg centrum

 

Gratis parkering i Aalborg centrum

Leder du efter en gratis parkeringsplads i Aalborg centrum? I Friis Shoppingcenter tilbyder vi 1 times GRATIS parkering. Så har du lige tid til enten lidt shopping i centrets butikker, en hurtig bid mad i centrets caféer eller måske en intensiv træning i Fitness World.

 

Parkering i Aalborg uden besvær

Hos Friis Shoppingcenter har vi gjort parkering i Aalborg til en leg. Ved hjælp af ny, brugervenlig teknologi har vi gjort det lettere end nogensinde at finde og betale for en parkeringsplads. Lyder det for godt til at være sandt? Klik på videoen nedenfor, hvor du kan se, hvordan det går, når Irene på 100 år skal parkere i Friis Shoppingcenter:

 

 

Om parkering i Aalborg generelt

Der er mange steder, du kan parkere i Aalborg. Faktisk findes der mere end 4.500 parkeringspladser i private og offentlige parkeringsanlæg og -pladser tæt på midtbyen. Af disse hører over 850 til Friis’ parkeringsfaciliteter i Aalborg, som hører til blandt de mest centrale.

Til trods for at der er kommet mere end 700 nye parkeringspladser til i midtbyen siden 2009, kan det fortsat være svært at finde en ledig plads til bilen på en af de offentlige parkeringsanlæg, da behovet ofte stadig er større end udbuddet. Derfor kan det være en fordel at tage forbi Friis Shoppingcenter, hvor du får den første times parkering gratis og efterfølgende timer til en fast lav takst på 12 kroner.

 

Find en ledig parkeringsplads

Hvis du har brug for at parkere midt i Aalborg, er der desværre ikke garanti for at finde en ledig parkeringsplads på de offentlige anlæg. Heldigvis kan du let tjekke, hvor der er ledige parkeringspladser, førend du tager af sted.

Med appen, Aalborg City til IOS og Android, får du et samlet overblik over ledige parkeringspladser i Aalborg, heriblandt også i Friis Shoppingcenter, så du slipper for at skulle køre hele byen rundt. Med app’en i hånden finder du let et sted at efterlade din bil.

 

Kort over parkeringszone og parkeringstakster

Ønsker du et hurtigt overblik over de forskellige steder, du kan parkere i Aalborg midtby, har Aalborg Kommune heldigvis tegnet et kort, som viser dig offentlige og private parkeringsmuligheder. Her vises også parkeringstaksterne for de offentlige parkeringszoner.

Kort over parkering i AalborgKilde: Aalborg Kommune

 

Hvad koster det at parkere i Aalborg?

Prisen på parkering i Aalborg svinger afhængigt af placering. Ligeledes er der forskel på prisen hos private parkeringsanlæg og offentlige parkeringspladser. I udgangspunktet er prisen for parkering i Aalborg 7 kroner per time på hverdage fra 8-19 og lørdag fra 8-18.

Dertil findes nogle centrale, offentlige parkeringspladser, hvor prisen er 16 kroner i timen. Disse vises på ovenstående kort med røde felter. Her kan man kun betale for parkering på timebasis. Derfor fungerer dagskort, månedskort og årskort ikke i de røde zoner.

 

Parkeringsordninger i Aalborg

Når du er bosiddende i Aalborg, tilbyder Aalborg kommunes en række forskellige parkeringskort, som du kan bruge i stedet for dit betalingskort i kommunes p-automater. Med parkeringskortet kan man opnå nogle forskellige rabatter, da man betaler en fast pris i stedet for timetakster. Dette er særligt lukrativt for dig, som bor udenfor byens p-licenszoner. Aalborg kommune tilbyder tre slags kort:

 • Dagskort: Med et dagskort til 35 kroner kan du parkere en hel dag i den billige takstzone, hvor prisen ellers er 7 kroner i timen.
 • Månedskort: Parkerer du mere end 11 dage om måneden i den billige takstzone, bør du overveje et månedskort til 400 kroner. Så sparer du penge til sammenligning med at betale 7 kroner i timen.
 • Årskort: Skal du parkere i Aalborg midtby hele året rundt, kan du investere i et årskort til 4.000 kroner, som kan anvendes i den billige takstzone.

Bemærk at kortene kun virker til de kommunale, offentlige parkeringspladser, som er markeret på ovenstående kort med grønne felter.

 

Gratis parkering i Aalborg

Der findes flere forskellige muligheder for gratis parkering i Aalborg. Blandt andet får du den første time gratis i Friis Shoppingcenter. Dertil findes der flere korttidsparkeringspladser, hvor du kan holde gratis helt op til en time. Husk at tjekke p-skiltet på vejen, så du er sikker på, hvor lang tid du kan holde gratis parkeret.

 

Parkering af el-, brint- og hybridbiler

Hvis du er den heldige ejer af en el-, brint- eller hybridbil, har du gode muligheder for parkering i Aalborg og ekstra mange fordele. Hvis du ejer en af førnævnte biltyper, kan bestille et årskort med p-licens gratis og benytte flere ladestandere kvit og frit.

 

Ofte stillede spørgsmål:

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål lige her:

 1. Jeg har glemt at betale! Hvad gør jeg?
 2. Adgang til p-kælderen uden for centret lukketid?
 3. Hjælp til registreringsnummer!
 4. Skal jeg ”checke ud” på automaten, hvis jeg holder parkeret under 1 time?
 5. Hvad hvis jeg har betalt i automaten, men går op i centret igen?
 6. Parkering for CABINN gæster?
 7. Automaten virker ikke, hvad gør jeg?
 8. Er der handicapparkering?
 9. Er der motorcykelparkering?
 10. Hvor høj må bilen være?

 

Jeg har glemt at betale og er på vej ud af området, hvad kan jeg gøre?

Hvis du har glemt at betale og sidder i bilen på vej ud af p-kælderen, vil du flere steder mod udkørslen blive gjort opmærksom på, at du skal huske at betale. Lige inden udkørslen er der et opsamlingsområde med 3 parkeringspladser, hvor du må holde i maks. 15 min. Ca. 40 m. fra opsamlingsområdet er der en betalingsautomat, der modtager kreditkort. Ønsker du at betale med kontanter skal du til betalingsautomaterne på plan -2 eller ved udgangen på Nytorv. Parkeringspladserne i opsamlingsområdet er forbeholdt de bilister, som har glemt at betale og skal over til betalingsautomaten inden udkørsel. Parkering i opsamlingsområder længere end 15 min. kan medføre en parkeringsafgift på 650 kr. – Husk derfor at stille p-skiven.

 

Hvad sker der, hvis jeg har forladt p-kælderen uden at betale?

Er du kommet til at køre uden at betale, kan du fortsat nå det op til 48 timer efter du har forladt p-kælderen. Ved glemt betaling har du op til 48 timer til at betale via http://www.apcoaflow.dk/payparking. Har du glemt alt om betalingen i centret samt de efterfølgende 48 timer, vil du modtage et gebyr på 300kr. + den parkerede tid.

 

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at betale og vælger at køre ned i p-kælderen igen?

Så vil du være registeret i systemet to gange. Du kan betale for din første parkering online op til 48 timer, efter du har forladt p-kælderen. Din anden betaling foretager du blot, som du plejer – Husk: har du holdt parkeret inden for den gratis time, så skal du stadig checke ud på automaten ved at indtaste dit registreringsnummer.

 

Hvordan kommer jeg ned i p-kælderen efter centrets lukketid?

Du har adgang til p-kælderen døgnet rundt via indgangen på Nytorv (på gadeplan mellem de to gangbroer). Her skal du indtaste din nummerplade på skærmen til højre for døren for at låse døren op. Kan du ikke huske din nummerplade, ring da på dørtelefonen under skærmen.

 

Hvad hvis jeg kommer til at betale for et forkert registreringsnummer?

På automaterne bliver du flere gange spurgt, om du vil betale for det valgte registreringsnummer. Kommer du alligevel til at betale for et forkert registreringsnummer, kan du ikke få pengene igen, da bilens registreringsnummer er ude af systemet. Hvis du opdager fejlen, imens du er i centret skal du huske at betale for din egen parkering. Hvis du er kørt ud af p-kælderen, har du 48 timer til at foretage din betaling online, ellers vil du få tilsendt en bøde på 300 kr. + den parkerede tid.

 

Jeg kan ikke finde mit registreringsnummer på automaten

Hvis du ikke kan finde dit registreringsnummer på automaten ved betaling, så har kameraet muligvis ikke registreret din bil. Du skal stadig indtaste dit fulde registreringsnummer, trykke på ”Godkend” og følge instruktionen på skærmen. Nummerpladen kan muligvis ikke registreres, hvis ikke den overholder færdselsloven (hvis den er beskidt, bøjet/bulet, monteringsskruerne sidder forkert eller på anden vis er sløret). Der vil herefter ske en manuel sammenkædning af billeder og registreringsnummer.

 

Skal jeg ”checke ud” på automaten, hvis jeg holder parkeret under 1 time?

I princippet nej, men vi opfordrer alligevel til det. Herved undgår du at få en bøde, hvis du alligevel overskrider den ene gratis times parkering, inden kameraet ved udkørslen registrerer din bil.

 

Hvad hvis jeg har betalt i automaten, men går op i centret igen?

Din parkering stopper først, når kameraet registrerer din bil ved udkørslen. Du har 30 min. til at forlade p-kælderen, herefter påbegynder betalingen igen.

 

Hvordan foregår parkering for CABINN gæster?

Henvend dig i receptionen hos CABINN, og de vil guide dig.

 

Automaten virker ikke, hvad gør jeg?

Hvis betalingsautomaten ikke virker, gå til en af de andre automater i p-kælderen. Hvis de alle er ude af drift, kontakt APCOA PARKING på tlf. 45 26 76 90.

 

Er der handicapparkering?

Der er handicapparkering på plan -1, hvor der er 1 times gratis parkering og herefter koster det 12 kr. pr. påbegyndt time. Husk at gyldigt invalid-/handicapkort skal være synligt i bilens forrude.

 

Hvad med min motorcykel?

Du har mulighed for at parkere din motorcykel i p-kælderen, og som motorcyklist er du undtaget den almindelige betaling. Du skal dog huske at parkere i parkeringsbåsene og ikke være til gene for de øvrige bilister, da det ellers kan medføre et kontrolgebyr.Der er trukket et forkert beløb for parkeringen? Hvis der er trukket et forkert beløb for din parkering, kan du få hjælp her: www.apcoa.dk/automat.

 

Hvor høj må bilen være?

Biler må max. være 2,4 meter høje for at komme ind i parkeringskælderen og kan kun parkere på plan -1. Du skal være opmærksom på, at max højden på plan -2,-3 og -4 kun er 2,0 meter høj. Du vil blive advaret med skiltning inden du kører ned på plan -2, hvor bilen kun må være 2,0 meter.

 

 

Se butikkerne i shoppingcentret her

Tilmeld dig Friis Shoppingcenters nyhedsbrev
Vil du gerne følge med i, hvornår der er gode tilbud, events og spændende nyt fra Friis Shoppingcenter? Sig ja tak til vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret.
* Obligatorisk
Køn *