Åbningstider i dag:
Friis10:00 - 19:00
|
Magasin10:00 - 19:00
Friis10:00 - 19:00
  

Kunstvæg og plakater i Friis Shoppingcenter


23. November 2020 kl. 10:00 - 23. November 2019 kl. 14:00

Friis Shoppingcenter


I stueetagen mellem Imerco Home og Vibholm guld og sølv finder du Kunstvæggen. Kunstvæggen består af tre vægge, der hver især indeholder et kunstværk.

DE TRE KUNSTPROJEKTER
Tag en pause i Nordens Paris
Den første væg er en lyserød væg, hvor flere stole i samme farve er opsat på væggen. Vi lever i dag i en fortravlet hverdag, og har derfor brug for en velment reminder om, at vi til tider skal huske at sætte tempoet ned. Kunstværket er skabt med tanken om at minde os alle sammen om at tage det roligt, stoppe op, tage en pause en gang i mellem og bare nyde at være til i Nordens Paris.

Aalborg-maleriet
Den anden væg er et maleri skabt af en lokal kunstner. Den aalborgensiske kunster, Maren F, også kendt som Anders Tvergaard Larsen, har indgået et samarbejde med Friis Shoppingcenter og har derfor været i en lang kreativ proces for at skabe et helt specielt Aalborg-maleri. Maleriet blev afsløret til kunstferniseringen den 23. november 2019. Temaet for maleriet er ’Aalborg’ og er med til at skabe en anderledes, kunstnerisk oplevelse for aalborgensere såvel som turister, der besøger Aalborg. Hele maleriet er indrammet af den flotteste baby-blå farve.

Kunstneren, Maren F, har lagt vægt på, at maleriet i Friis Shoppingcenter skulle indeholde stærke farver, noget figurativt, abstrakt og kontraster, da hans erfaringer er, at det er noget, der tiltaler folk. Læs mere om kunstneren og hans tanker bag maleriet HER.

Nordens Paris
Den tredje væg er en grøn væg, hvorpå der med lyserød skrift står ”Nordens Paris”, og er lavet som en hyldest til Nordjyllands hovedstad. Farvesammensætningen er med til at skabe blikfang når gæster bevæger sig rundt i centret.

FÅ NORDENS PARIS MED HJEM
I forbindelse med kunstprojektet er der blevet produceret plakater af maleriet samt den lyserøde stole-væg i et begrænset parti á 500 stk. per plakat, som er mulig at købe i Imerco Home for kun 200 kr.

DELTAG I KONKURRENCEN
Køb plakaten, brug plakaten i din indretning, del et billede på Instagram af det og deltag i konkurrencen om et gavekort til Imerco Home på 500 kr.

Du deltager i konkurrencen ved at skrive følgende hashtags til dit billede:
#AFriisMoment #AalborgArt samt tagge os @friisaalborg.

Vinderen trækkes d. 6/4 og får direkte besked på Instagram Direct Mail. Konkurrencen er hverken sponsoreret eller associeret med Instagram.

IDEEN BAG PROJEKTET
Projektet har været længe undervejs, idet der i Friis Shoppingcenter er blevet arbejdet hårdt på at finde den helt rigtige kunstner, og kunstelementer der kunne matche den idé, der har været med Kunstvæggen i Friis Shoppingcenter helt fra start. Til dét fortæller center manager, Lotte Skou;

 

Ideen med projektet er at invitere hele Aalborg ind i Friis Shoppingcenter, så det kommercielle Friis bevæger sig i øjenhøjde med aalborgenserne og dermed skaber en interaktion mellem det kulturelle Aalborg og det kommercielle Aalborg. Derfor er det os en kæmpestor glæde, at dette projekt, som vi har arbejdet på igennem rigtig lang tid, endelig er lykkes, og at vi dermed kan tilbyde alle shopping-glade aalborgensere kunst og kommercialitet i øjenhøjde.

FRIIS SOM OPLEVELSESCENTER
Siden Friis Shoppingcenter blev færdig med den omfattende ombygning for godt et år siden, er centeret blevet forvandlet til en oplevelsesbaseret shoppingdestination, hvor vi tilbyder mange forskellige events samt forretninger inden for livsstil, mad, mode samt beauty – og nu også kunst.


Kommende events


Students Night i Friis Shoppingcenter

Students Night

Kom til indvielse af vores nye studielounge på 1. sal onsdag den 29/9 kl. 16-19 I forbindelse med åbningen af vores nye studielounge, afholder vi onsdag d.29/9 kl.16-19 en indvielsesfest og du som studerende er hermed inviteret! Vi byder velkommen til en hyggelig aften, med kreative aktiviteter, fede præmier, lækre snacks, drikkelse og god musik…

Læs mere


Tilmeld dig Friis Shoppingcenters nyhedsbrev
Vil du gerne følge med i, hvornår der er gode tilbud, events og spændende nyt fra Friis Shoppingcenter? Sig ja tak til vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret.
* Obligatorisk
Køn *