Åbent idag10:00 - 19:00
|
Magasin10:00 - 19:00
|
Dalle Valle10:00 - 22:00
  

Sådan kommer det nye Friis Shoppingcenter til at se ud

Den gennemgribende renovering af Friis Shoppingcenter har været i gang siden juni 2017, hvor man bl.a. er ved at gøre klar til Magasin i Aalborg, der bliver en del af Friis Shoppingcenter i 2018. Der bliver også bygget i den øvrige del af centret, hvor nye butikker åbner løbende. Der er bl.a. åbnet en stor Dalle Valle og en helt ny H&M, og flere nye butikker er på vej. Nu iværksættes næste fase af byggeprojektet, der omfatter en helt transformeret facade med nye indgangspartier og et helt nyt udtryk.

Friis Shoppingcenters hvide facade, som man kender den nu, med det markante røde logo er ved at være en saga blot. Omdannelsen af facaden på Friis Shoppingcenter er gået i gang, og planerne for hvordan bygningen fremover vil se ud er klar – og nordjyderne kan snart glæde sig til en helt ny shoppingdestination på Gabels Torv.

Den nye facade, der skal pryde shoppingcentret, vil indeholde store glaspartier og varme farver, som kommer til udtryk i det kobberholdige materiale tombak, som facaden beklædes med. Det er en legering af kobber og zink, der er vedligeholdelsesfri og holdbar. Farven er mørk gyldenbrun og giver derfor Friis’ ellers hvide bygning et opgraderet og urbant udtryk.

– Valget faldt på tombak, fordi det er et eksklusivt materiale, med en overflade der patinerer på en rigtig flot måde. Det tilfører det eksisterende hvidpudsede hus en flot kontrast og en særlig grad af eksklusivitet.
Omkring indgangspartier og under de eksisterende gangbroer beklædes med perforerede plader i enten tombak eller aluplader, der baggrundsbelyses på en flot scenografisk måde. Husets samlede arkitektoniske indtryk vil således få et løft både i dagtimerne og om aftenen, fortæller arkitekt Søren Tortzen fra C.F. Møller, afdelingschef og designansvarlig på projektet.

Materialer og udførsel er nøje udvalgt og planlagt, og i overvejelserne er det ikke kun udseende og design, der har været fokus på, men også funktionalitet, tilgængelighed og æstetik:

– Det kommercielle udtryk har været et bærende element i vores planlægning. Friis Shoppingcenter skal fremstå som det, det er – et shoppingcenter. Man skal ikke være i tvivl om, at man her kan shoppe i kendte internationale modekoncepter, spise på restauranter og caféer, ordne sine daglige, praktiske indkøb, snuppe en kop kaffe på vejen ned til sin bil, parkere, træne og opholde sig i detailhandlen i centrum af Aalborg. Det skal bygningen udstråle udadtil, forklarer center manager i Friis Shoppingcenter Lotte Vestergaard Skou.

Til både designet og udførelsen har man valgt lokale aktører i form af arkitektfirmaet C.F. Møller og entreprenøren TL Byg, der begge har base og lokal forankring i Aalborg.

Et centralt mødested i midtbyen

Selve indgangspartiet på Gabels Torv bliver også forvandlet. Indgangen flyttes, og de nuværende rondeldøre skiftes ud med pinolhængte døre i glas, der åbner indgangspartiet op. Dermed fremstår indgangen mere imødekommende og med mere storhed end traditionelle rondeldøre. Det er med til at gøre shoppingcentret mere tilgængeligt for de besøgende.

Samtidig øges tilgængeligheden med masser af lys og endnu flere indgangspartier. Udover de nuværende indgange på Gabels Torv og Nyhavnsgade samt indgangen til Magasin på Nytorv og i Nørregade kommer der en ny indgang under gangbroerne på Nytorv. Derudover åbnes der op med udeservering til Dalle Valle og Joe & The Juice – noget der også er med til at skabe mere liv på Gabels Torv, mener Lotte Vestergaard Skou:

– Da vi begyndte at lægge planer for ombygningen, og hvad Friis Shoppingcenter skulle være, så havde vi én vigtig mission: det skal være et centralt mødested, som aalborggenserne kan være stolte af. Et sted hvor man kan gøre sine indkøb, og hvor man kan opholde sig og bruge byen aktivt. Detailhandel er med til at skabe en levende bymidte, og Aalborg har en fantastisk detailhandel med en god blanding af lokale købmænd, store kædebutikker, hyggelige caféer og mange gode aktiviteter. Det ønsker vi at bidrage til.

Forbipasserende og kunder kan følge med i ombygningen af facaden undervejs, da der ikke vil være lukket af på noget tidspunkt. Den nye facade forventes at stå klar til sommer, og Friis Shoppingcenter holder åbent under hele ombygningen.Tilmeld dig Friis Shoppingcenters nyhedsbrev

Vil du gerne følge med i, hvornår der er gode tilbud, events og spændende nyt fra Friis Shoppingcenter? Sig ja tak til vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret.

* ObligatoriskKøn *