Suns out guns out – din guide til solcreme

SOLCREME ER ET MUST!

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi eeendelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Ud over skygge og solhat, så er solcremen din bedste ven i løbet af sommeren. Men det kan være lidt af en jungle at finde den helt rigtige solcreme, så her får du en lille guide til at vælge den rigtige solcreme, så du kan gå sommeren i møde på den bedste måde og undgå solskoldninger.

Solen er skøn og den giver glæde, lys, længere aftener og en lækker sommerglød. Men solens stråler kan også være skadelige, især når UV-indekset er højt. Derfor er det om sommeren ekstra vigtigt at beskytte huden med den rigtige solfaktor. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at du bruger mindst faktor 15 i den danske sommer og mindst faktor 30, når du rejser sydpå.

Vi har været en tur i Matas i Friis Shoppingcenter og blevet klogere på solcremer, så alt du skal gøre, er bare at læne dig tilbage og læse med her.

BUDGET VENLIG SOLCREME

Matas sollotion er perfekt til dig, som gerne vil passe godt på din hud, men har et lidt stramt budget. Matas Sollotion SPF 30 er en blød og lækker lotion uden parfume, der beskytter effektivt mod solens stråler. Den vandfaste sollotion giver en høj beskyttelse med solfaktor 30, og dens lækre pumpe system gør det nemt at få ud uden unødvendige bakterier eller sand i cremen.

Den vandfaste sololie fra Matas sørger for at beskytte din hud mod solens stråler, når trangen til solbadning melder sig. Sololier har typisk en tyndere konsistens end både solcreme og sollotion, hvilket gør den mindre besværlig at smøre ud på kroppen. Sololien fra Matas er derfor kendt for, at absorbere hurtigt ind i huden uden at fedte.

Psst… Når du køber Matas solotion eller sololie, er du med til at støtte Kræftens Bekæmpelse. For hvert produkt giver Matas 1 kr. til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge kræft i huden

SOLCREME DER MINDSKER PIGMENTPLETTER OG TIDLIG ÆLDNING

Shiseido sollotion er lidt dyre end sollotionen fra Matas eget mærke, men med en innovativ teknologi samt helt transparent konsistens, der beskytter huden og sandsynligheden for pigmentpletter og for tidlig ældning af huden, er det det hele værd.

Shiseido ansigtssolcreme er en unik solcreme specielt udviklet til ansigtet. Med Shiseidos solcreme bliver du ikke efterladt med et hvidt skær på huden, som andre solcremer kan have en tendens til - selv ikke i kontakt med vand eller sved. Ekstra plus med solcremen er, at den kommer i en praktisk lille tube, som er perfekt at have med på farten.

Både Shiseidos sollotion og ansigtssolcreme giver ekstra beskyttelse, når huden kommer i kontakt med vand, sved eller varme, samt er sandafvisende.

SOLCREME MED GOD SAMVITTIGHED 

Hvis du vil nyde solen med god samvittighed, er Ecookings solcremer perfekte, de er AllergyCertified, vegansk, parfumefri og dermatologisk testet. Ecookings solcreme til kroppen beskytter din hud mod UVA- og UVB-stråler, samtidig med at den plejer, nærer og fugter huden. Cremen er vandafvisende, nem at smøre på og trænger let ind i huden uden at fedte eller hvidte.

Ecookings Solcreme til Ansigtet har samme gode funktioner som deres solcreme, den er vandafvisende, nem at smøre på og trænger let ind uden at fedte eller hvidte. Derudover indeholder ansigtssolcremen en svensk, naturlig alge, som hydrerer huden og beskytter mod forurening og UV-lys. Råvaren, kombineret med UV-filteret, bliver aktiveret, når solcremen kommer i kontakt med huden.

LÆKKER SOMMERKULØR MED SELVBRUNER

Hvis du helt vil undgå at udsætte din hud for solens stråler, er skygge, tøj og solhat de bedste måder at være forsigtig på. Hvis du ønsker at passe godt på din hud, men stadig få en dejlig sommer kulør, så er selvbruner et musthave. Selvbruner er slet ikke, som det var engang. Glem alt om orange hud og en mærkelig lugt. I dag giver produkterne dig en naturlig farve uden en overdrevet sødlig duft.

Matas i Friis Shoppingcenter har et stort udvalg af både selvbruner til kroppen og til ansigtet.  Den bedste selvbruner er den, der passer til dine ønsker og behov, uanset om du vil have en gylden farve på ingen tid, eller om du trygt vil bygge farven op over nogle dage.

3 FACTS OM SOLCREME

1 Solcreme forhindrer ikke, at du bliver brun, men gør at du kan være i solen længere og giver dig desuden en flottere farve, der holder længere. Så uanset din hudtype, har du gavn af at bruge solcreme.

2 Tests fra Forbrugerrådet Tænk viser, at solcremer typisk holder 12 måneder, efter de er blevet åbnet. Du bør altid opbevare solcreme væk fra sollys og høj varme, da dette er med til at danne flere bakterier, som mindsker holdbarheden.

3 En god tommelfingerregel er at bruge en håndfuld solcreme til en krop. Ønsker du en endnu bedre beskyttelse, bør du smøre dig to gange med 20 minutters mellemrum.


Bliv endnu mere inspireret her